Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکرم جدیدی ممتاز_ ایسکانیوز، جذام(خوره) یکی از قدیمیترین بیماریهای عفونی برای نوع بشر است که با وجود پیشرفت در شناسایی و درمان ،هنوز بسیاری از مردم دنیا با آن دست به گریبان هستند آنچه بسیار جای تالم دارد ترس مردم جامعه از بیماران مبتلا به جذام و انزوای همیشگی این بیماران است به همین مناسبت سازمان جهانی بهداشت 28 زانویه مصادف با 8 بهمن ماه را روز جهانی کمک به جذامیان نام نهاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر مهدی کیخایی متخصص پوست در باره این بیماری به خبرنگار ایسکانیوز گفت:تهاجم باکتری باسیل به پوست و اعصاب باعث بی حسی عضو در بیمار می شود بطوری که حتی با برخورد یک شی تیز به قسمت آسیب دیده بیمار متوجه صدمه نمی شود و به مرور این بی حسی باعث ایجاد زخم و یا از بین رفتن استخوان های اعضا می شود.

این متخصص پوست ادامه داد:درمان قطعی جذام در سال ۱۹۸۱ کشف شد .دوره نهفتگی این بیماری بین ۵ تا ۲۰ سال است و عمدتا از طریق تنفسی منتقل می شود اما این بیماری از والدین به فرزندان بوسیله ژن منتقل نمی شود.

وی گفت: جنس و سن در ابتلای به ابن بیماری تاثیری ندارد اما بیشترین افراد مبتلا در میانگین سن بالغین یعنی بین ۲۰ تا ۴۰ سال هستند و در سطح جهانی بالاترین آمار در هند مشاهده شده است.

کیخایی با اشاره به اینکه که بیماران مبتلا به جذام با مصرف دارو در یک بازه زمانی6 تا 12 ماهه معالجه می‌شوند،بیان کرد: درمان جذام قطعی است و هیچ نیازی به جداسازی بیماران از خانواده و جامعه وجود ندارد، چون به محض شروع درمان، سرایت‌پذیری از بین می‌رود.

به گفته کارشناسان تعداد موارد کشف شده جذام در ایران در سال ۱۳۷۰ ، ۱۹۱ مورد بوده که در سال ۱۳۸۶شیوع این بیماری به ۳۷ نفر کاهش یافته است.

با وجود پیشرفت ها و تکنیک های جدید درمان، هنوز برخی از کشور های جهان سوم در حال دست و پنجه نرم کردن با بیماری جذام هستند.

خوره یا جذام چیست؟جذام ورود نوعی باکتری به پوست و عصب است که در صورت عدم تشخیص به موقع صدمات جدی ای را به سایر اعضای بدن وارد می کند بنابر این درمان سریع در درمان این بیماری بسیار مهم است با از بین رفتن اعصاب اعضای درگیری نشانه هایی مانند تاول بدون اینکه بیمار آن را حس کند در اعضای درگیر به وجود می آید.



انتقال این بیماری در نتیجه تماس های مداوم و نزدیک با بیمار اتفاق می افتداما این بیماران با نخستین علایم بروز از خانواده و جامعه طرد می شوند تصورات ذهنی نادرست از جذام و جذامی که در بین مردم رایج است آنها را حتی تا مرز خودکشی می کشاند.

705

جذام انزوا درمان واگیری نقاهت تشخیص باکتری آسیب اندامی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۸۷۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، نمک خوراکی، یک ماده شیمیایی متبلور، شورمزه و بدون بو است که اغلب از کلرید سدیم تشکیل شده است؛ سدیم موجود در نمک، به عنوان کاتیون اصلی خارج سلولی، نقشی اساسی در حفظ تعادل اسید و باز، تنظیم حجم پلاسما، انتقال پیام های عصبی و کارکرد مناسب عصبی عضلانی بدن دارد.

بیشتر بخوانید: مصرف زیاد نمک ۴ عارضه خطرناک دارد

کل نمک مصرفی روزانه افراد (شامل نمک آشکار و پنهان) می بایست کمتر از پنج گرم باشد و به دلیل فقر شدید ید در آب و خاک کشور ما و همچنین وجود ناخالصی های فراوان، از جمله فلزات سنگین در منابع نمک، همان میزان اندک مصرفی روزانه نیز باید از نوع یددار و تصفیه شده باشد؛ اما میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر مقدار مجاز برآورد شده است.

بر اساس نتایج تحقیقات و بررسی های علمی انجام شده، دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات زیانبار دیگری نظیر افزایش احتمال بروز سکته قلبی، سرطان معده و آسم را نیز به همراه دارد؛ همچنین مصرف زیاد نمک سبب جدا شدن کلسیم از استخوان ها و دفع آن از ادرار می شود و از همین رو زمینه ساز بروز پوکی استخوان می شود؛ بنابراین برای کاهش خطر پوکی استخوان، مصرف نمک باید کاهش یابد.

در حال حاضر برخی از تولیدکنندگان، اقدام به تهیه نمک های کم سدیم کرده اند که در آنها، بخشی از کلرید سدیم با کلرید پتاسیم جایگزین شده است؛ اگر چه اینگونه نمک ها برای برخی افراد و بیماران از جمله مبتلایان به فشار خون بالا مناسب است، اما هرگز نمی توان مصرف آنها را برای عموم جامعه توصیه کرد، چرا که استفاده از این نوع نمک برای برخی بیماران، از جمله مبتلایان به بیماری مزمن کلیه که رژیم غذایی آنها باید محدود از پتاسیم باشد، بسیار زیانبار است.

همچنین باید به این نکته توجه کرد، که تنظیم تعادل پتاسیم یکی از وظایف اصلی کلیه است و در بیماران کلیوی، امکان دفع پتاسیم اضافی خون به طور کامل فراهم نیست، بنابراین مصرف منابع پتاسیم از جمله نمک های حاوی کلرید پتاسیم، برای این بیماران مناسب نیست.

توصیه می شود برای جلوگیری از خطرات احتمالی مصرف نمک های پتاسیم، مصرف آن تحت نظر پزشک و تهیه آن از طریق داروخانه ها انجام شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229138 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • کانون هموفیلی ایران: دارو‌های جدید هموفیلی، تحت پوشش بیمه نیست
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • آیا هر کسی می‌تواند نمک کم سدیم بخورد؟
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟