Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهاد هدایتی (دبیر حزب اسلامی کار بجنورد) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، با انتقاد از شیوه مدیریتی حوزه‌های کارگر در خراسان شمالی گفت: این استان با خشکسالی‌های پی در پی این سال‌ها روبه‌رو بوده است اما همچنان کشاورزی آن به شیوه سنتی اداره می‌شود. استانی که در بی‌آبی به سر می‌برد، غرقآب کردن زمین‌های کشاروزی‌اش، تنها آن را زمین‌گیر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیریت ضعیف استان را زمین‌گیر کرده است تا آنجا که ۱۴ مدیر ارشد در اداره کار و تعاون این استان انتقالی گرفته و از این استان رفته‌اند. 

معضلات کارگران استان توسعه نیافتگی است

هدایتی با اشاره به زمان استان شدن خراسان شمالی گفت: این استان از آخرین مراکزی بود که به عنوان استان مطرح شد. برای همین توسعه‌یافتگی آنچنان که باید وارد آن نشده است. با اینکه اشتغال این استان بیشتر از کشاورزی و دامداری است، با این حال کارخانه‌های آن آنطور که باید وارد روند توسعه یافتگی نشده است. به همین دلیل هیچ کارخانه مربوط به صنایع تبدیلی و بسته‌بندی در این استان راه پیدا نکرده است. نرخ بیکاری در این استان ۸/۸ درصد است.

بیکاری مهلک‌تر از جذام عمل کرد

هدایتی بر این باور است که شرکت «کشت و صنعت بهکده رضوی» به علت همین مدیریت‌های غلط در سراشیبی سقوط است. این شرکت پیش‌تر با کشت غلات و دامپروری سبک و سنگین توانسته بود، مردم را از شهر به روستا آورده و مهاجرت معکوس انجام دهد. این منطقه در دوران قبل انقلاب تنها مجتمع جذامی‌ها شمال شرق کشور بود که قبل از انقلاب اسلامی با همکاری کشورهای فرانسه و آلمان راه‌اندازی شده بود و پس از انقلا ب مدیریت آن از انجمن مبارزه با جذام به کمیته امداد امام خمینی(ره) واگذار شد و پس از گذشت سال‌ها و رفع بیماری جذام، این منطقه به روستا تبدیل شد.

وی در ادامه تصریح کرد: قرار گرفتن ۶۳ هزار هکتار از مرغوب‌ترین اراضی یکپارچه زراعی استان خراسان شمالی در این منطقه موجب شد تا از تجمیع ۴ روستای این منطقه یعنی بهکده رضوی، سوقه، دشت گرگان و دامدامی بزرگ‌ترین مجتمع کشت و صنعت خراسان شمالی در بهکده رضوی تشکیل شود. این مجتمع در خرداد ۶۳ طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی به کمیته امداد امام خمینی(ره) واگذار شد.

دبیر حزب اسلامی کار در توصیف چگونگی شکل‌گیری بهکده رضوی گفت: این شرکت تعاونی در حد فاصل رود اترک و انتهای جنگل گلستان بین مرز خراسان شمالی و گلستان قرار گرفته است. این منطقه تا ۱۴سال  پیش شامل ۴۳۵ خانوار می‌شد و با جمعیتی بالغ بر ۱۵۲۰ نفر از عمده‌ترین مراکز نگهداری مجذومان شفایافته در کشور بود که ۱۲۹ خانوار مجذوم شفا یافته در آن سکونت داشتند. اما امروز در ۴ روستای این مجتمع کمتر از ۱۰۰ خانوار حضور دارند که بیشتر اهالی این روستاها نیز به علت بهره‌وری پایین صنعت کشاورزی و دامپروری و همچنین عدم توسعه امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی مجبور به ترک این منطقه و مهاجرت به شهرها شدند. عمده فعالیت‌های اقتصادی بهکده رضوی، کشاورزی و دامداری است که تقریبا همه افرادی که در این منطقه سکونت دارند در این مجتمع کشت و صنعت با کشاورزی یا دامپروری امرار معاش می‌کنند. 

وی گفت: فعالیت‌های مجتمع کشت و صنعت بهکده رضوی در دوران مدیریت کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی منجر به ایجاد بدهی‌های زیادی برای این مجتمع شد که معوقات دستمزد کارکنان بیشترین سهم را در این بدهی‌ها داشت. به حدی که در سال 92 این شرکت به 108 کارگر خود بدهی حقوق معوقه داشت و در حال حاضر واحدهایی از این شرکت به علت تعدیل نیرو تعطیل است.

وی در ادامه افزود: فعالیت‌های کشاورزی در این مجتمع تا سال ۸۴ با برخورداری از دو هزار هکتار زمین زراعی انجام می‌شد و از این مجموع، ۹۰۰ هکتار برای تولید محصولات مختلف ازجمله گندم، جو، ذرت علوفه‌ای، سورگوم علوفه‌ای، یونجه، زیره و کلزا و بیش از ۵۰ هکتار باغ میوه ازجمله سیب، گلابی، انگور، گیلاس، گردو، بادام و زردآلو اختصاص داشت. 

به عقیده هدایتی؛ تولید محصولات کشاورزی در اراضی بهکده که وسیع‌ترین و مرغوب‌ترین اراضی یکپارچه زراعی خراسان شمالی را دارد، به میزان مطلوب و رضایتبخش نیست.

وی در این زمینه می‌گوید: روش‌هایی که هم‌‌اکنون کشت و برداشت محصولات زراعی بهکده براساس آنها انجام می‌گیرد متعلق به زمان آغاز کار این مجتمع است و این روش‌ها در حال حاضر برای تولید کشت در اراضی وسیعی همچون بهکده رضوی مقرون به‌صرفه نیست.

مدیریت ضعیف از امکانات زمین شرکت استفاده نمی‌کند

به گفته هدایتی؛ با تغییر این روش‌ها به کشاورزی مکانیزاسیون و نوسازی و تجهیز ماشین‌آلات می‌توان بیشتر از دو برابر میزان کنونی تولید داشت. علاوه بر اینکه هزینه‌های تمام شده برای تولید نیز به حداقل خواهد رسید. افزایش قیمت کودهای شیمیایی، سموم مبارزه با آفات و امراض و داروهای دام پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها از دیگر عوامل نارضایتی کشاورزان و دامپروران بهکده است که سهم آنها را از سودآوری فعالیت‌های کشاورزی و دامپروری کاهش داده است. نبود برنامه‌ریزی اساسی و بی‌توجهی به رفع موانع و مشکلات مجتمع کشت و صنعت بهکده رضوی توسط مسئولان این مجتمع و مدیران جهاد کشاورزی خراسان شمالی نه فقط موجب توسعه و رشد این مجتمع نشد بلکه بهره‌وری پایین مجتمع، منجر شد که هر سال میزان قابل توجهی از دام و اراضی مجتمع برای پرداخت دستمزد کارکنان و هزینه‌های بالای تولید، به فروش برسد. 

هدایتی معتقد است: مهاجرت بیش از ۷۰ درصد ساکنان روستاهای بهکده رضوی به شهر و تغییر شغل آن‌ها از کشاورزی و دامپروری به شغل‌های آزاد در شهر به علت بی‌توجهی دولتمردان به امکانات رفاهی، آموزشی و بهداشتی آنان است.

وی گفت: در طول ۳۰ سال گذشته هیچ ساختمانی برای درمانگاه در این منطقه احداث نشده است و ساختمان درمانگاه بهکده متعلق به زمان قبل انقلاب است که در حال حاضر بیشتر به خرابه می‌ماند. فساد اداری در مجموعه مدیریتی مجتمع کشت و صنعت بهکده رضوی یکی دیگر از موضوعات مهمی است که حسینی آن را به‌عنوان عاملی در کاهش بهره‌وری این مجتمع ذکر می‌کند. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خراسان شمالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۰۰۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات نصاب آسانسور با سقوط از ارتفاع ۱۵متری

به گزارش صدای ایران از ایرنا، امیرحسین ملاشور روز شنبه به خبرنگاران گفت: حادثه سقوط توسط ساکنان به سامانه ۱۲۵ آتش نشانی اطلاع داده شد و بر اساس آن فرد حادثه دیده هنگام نصب آسانسور از روی داربست نمای ساختمان به ارتفاع حدود ۱۵ متر، بر روی سقف خارجی کابین آسانسور سقوط کرده بود.

وی اظهار داشت: مأموران آتش‌نشانی، فرد مصدوم را که از ناحیه کمر، دست و پا دچار آسیب شدید بود با عملیات پیچیده فیکس کرده و به نقطه امن سطح زمین انتقال دادند.

این مسئول افزود: سرعت عمل آتش نشانان در رسیدن به محل حادثه و دقت آنان در انجام عملیات باعث نجات کارگر نصاب آسانسور شد و فرد مصدوم جهت مداوا و اعزام به بیمارستان، تحویل عوامل اورژانس شد.

نجات خانواده گم شده در مسیر کوهنوردی پردیس

مسئول آتش نشانی پردیس اعلام کرد: خانواده چهار نفری که در منطقه کوهستانی فاز ۱۱ شهر پردیس گم شده بودند، بعد از پنج ساعت گشت و گذار توسط تیم نجات آتش‌نشانی و با پشتیبانی جمعیت هلال احمر پردیس، پیدا شدند.

ملاشور خاطرنشان کرد: به دنبال گم شدن خانواده چهار نفری در منطقه کوهستانی زون یک و زون پنج فاز ۱۱ شهر پردیس و آبشار کمرد، ۲ تیم امداد و نجات آتش‌نشانی برای یافتن آنها جست‌وجوی گسترده‌ای آغاز کردند.

وی ادامه داد: نیمه شب گذشته در پی تماس مردمی مبنی بر عدم برگشت پدربزرگ و سه نوه که برای تفریح و کوهنوردی از خانه خارج شده و پس از ۶ ساعت هنوز برنگشته بودند؛ آتش‌نشانی دو تیم نجات به همراه تجهیزات لازم و پشتیبانی هلال احمر به منطقه اعزام و جستجو آغاز شد.

مسئول آتش‌نشانی پردیس با اشاره به وسعت منطقه مورد نظر گفت: سرانجام تیم جستجو و نجات پس از حدود پنج ساعت تلاش پردلهره، خانواده‌ی گم‌شده را در پای کوه یافتند.

این مسئول اضافه کرد: پدربزرگ به همراه نوه‌هایش برای گردش و تفریح به منطقه کوهستانی فاز ۱۱ پردیس رفته بودند با توجه به طول مدت بی خبری از آنها، والدین کودکان با نگرانی از پلیس و آتش‌نشانی کمک خواستند.

وی افزود: نیرو‌ها به صورت شبانه تمامی منطقه را مورد کاوش و جست وجو قرار دادند تا اینکه پس از پنج ساعت جست وجوی بی وقفه، پدربزرگ و بچه‌ها پیدا شده و تحویل خانواده‌شان شدند.

فردی در ارتفاعات دره بهشت پردیس پردیس سقوط کرد

مشئول آتش نشانی شهر پردیس گفت: در پی گزارشی اعلام شد که فردی در ارتفاعات دره بهشت پردیس واقع در فاز ۸ مسکن مهر پردیس سقوط کرده است.

ملاشور با بیان اینکه نیرو‌های عملیاتی هلال احمر پردیس به محل حادثه اعزام شدند، یادآور شد: این حادثه یک مصدوم داشت که دچار آسیب از ناحیه پا و زانو شده بود و پس از اقدامات اولیه توسط هلال احمر پردیس به بیمارستان الغدیر بومهن منتقل شد.

شهرستان پردیس با جمعیتی بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شرق پایتخت قرار دارد.

دیگر خبرها

  • سقوط تراتسفورماتور در منطقه پردیس اهواز
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • نتانیاهو همچنان رو به سراشیبی سقوط
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • رصدخانه دانش‌آموزی به نام شهید تهرانی مقدم افتتاح می‌شود
  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • بیکاری جوانان از مهم‌ترین معضلات آبادان است
  • نجات نصاب آسانسور با سقوط از ارتفاع ۱۵متری
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • تصویب نصب هزار پنل خورشیدی برای تولید برق سبز در خراسان رضوی