Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-03@23:36:04 GMT

از کبد چرب تا جذام ترجمه

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۵۷۰۸۷۶

از کبد چرب تا جذام ترجمه

از گرانی کتاب می‌نالیم، اما همان لحظه که گرانی کتاب مبحث مهم ماست در انتظار پیتزایی نشسته‌ایم که رسماً یک زباله خوراکی است و هر هفته مبلغی به قیمتش اضافه می‌شود.


علی محمد مودب/

از گرانی کتاب می‌نالیم، اما همان لحظه که گرانی کتاب مبحث مهم ماست در انتظار پیتزایی نشسته‌ایم که رسماً یک زباله خوراکی است و هر هفته مبلغی به قیمتش اضافه می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ما اندک اندک به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شویم که محصول فست فودها و کافی‌شاپ‌های زنجیره‌ای است. مرگ فروشی‌هایی که حالا کم کم وارد محلات شده‌اند و بزودی تجارت بیماری و مرگ را در کوچه‌های بن بست هم خواهیم دید. اما همزمان کتاب گران است، طبیعی است که مغز چرب بیماری ما نباشد!

مسئله این است که احساس نیاز به خواندن و دانستن مثل احساس نیاز به خوردن امری غریزی نیست و آموزش می‌خواهد. دو موضوع مهم هستند که ما را وادار به خواندن می‌کنند، به طور خلاصه این دو موضوع را می‌توان ماده زندگی و معنای زندگی نامید. سخت افزارها و چیزهایی که برای زیستن لازم داریم نیاز به دانش‌ها و بصیرت‌هایی دارند و تازه بعد از فراهم کردن این چیزها و روبه‌راه کردن ساختارهایی که مواد مورد نیاز ما، مسکن، غذا، اسلحه و... ما را تأمین کند، این ساختارها نیاز به نظارت و مهندسی و اصلاح مداوم دارند و همه این‌ها جز با خواندن تأمین نمی‌شود. از طرف دیگر وقتی همه چیز در حوزه ماده حیات فراهم شد و به قول شاعران بزرگ ایران زمین وقتی که علم بنای آخور را آموختیم و آن را درست بنا کردیم، تازه درگیر معنای حیات می‌شویم و باید در کنار آخور به آخر هم بیندیشیم. واقعیت این است که هیچ کس در سیاست‌گذاری‌های کلان آموزشی این دو موضوع ساده را به ما نیاموخته است و رفتارهای ما در هر دو حوزه بسیار نیاموخته و دیمی‌اند. سازمان‌های متولی ماده زندگی به علم و مهارتی که مردم ما باید در آن زمینه بیاموزند به طور جدی فکر نمی‌کنند. که اگر فکر می‌کردند این وضع نظام آموزشی ما نبود! در مدرسه‌ها ما هیچ چیزی از نیازهای اساسی برای زیستن موفق را نمی‌آموزیم و روبه‌روی دانشگاه تهران که سردرش به عنوان نماد پول ملی ما بی ارزش شده است، در و دیوار پر است از آگهی‌هایی که قیمت پایین‌تری برای نوشتن پایان نامه و مقاله به دانشجویان پیشنهاد می‌دهند. از این نظام آموزشی کتابخوان در نمی‌آید و اگر کسی کتابی بخواند برای غفلت می‌خواند. همین است که درصد بسیار بالایی از ناشران ما ناشران جعلی و بی‌هویتی هستند که مشغول چاپ کتاب‌های بی‌محتوا و زرد هستند و در هر راهروی نمایشگاه کتاب به ندرت به یکی دو غرفه قابل تأمل و جدی بر می‌خوریم. ترجمه تا مغز استخوان بازار کتاب ما را خورده است و ما رسماً به نوعی بیماری جذام ترجمه در نشر ادبیات و فرهنگ و... دچار شده‌ایم. باید فکری کرد!

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: علی محمد مودب یادداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۷۰۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 

به گزارش ‌خبرگزاری خبرآنلاین، امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع‌، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه‌ها شده است. از آنجایی‌ که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این‌ که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشورهای مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفت‌وگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902579

دیگر خبرها

  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان
  • کتاب شعر «ناله‌های امپراطور» در بروجرد رونمایی شد
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • غضنفرآبادی: نیاز نبود موضوع «طرح نور» در صحن مجلس مطرح شود
  • نیاز ۱۹۴ بیمار هموفیلی استان همدان به داروی مستمر
  • فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر با ترجمه سید مهدی شجاعی به چاپ ششم رسید
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا