Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گفته معاون پژوهشی مرکز تحقیقات پوست و جذام؛ فعالیت متخصصین در بخش خصوصی برایشان از نظر مالی منفعت بیشتری دارد. با توجه به نیاز به حضور تمام‌وقت در مرکز تحقیقاتی، افراد به راحتی در دانشگاه به عنوان پژوهشگر و هیات علمی فعالیت نمی‌کنند. همین موضوعات باعث می‌شود که نیروهای متخصص جوان‌تر، به سمت مراکز خصوصی بروند و از بُعد آکادمیک دور شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت باید برای این محدودیت‌ها فکری کند؛ چرا که این موضوع فقط مختص یک مرکز تحقیقاتی نیست و خطری است که کل دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور را تهدید می‌کند.

دکتر سامان احمد نصرالهی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی در خصوص مسائل و مشکلات مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست و جذام گفت: این مرکز به حمایت‌های بیشتر وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان غذا و دارو نیاز دارد. ما برای اجرای ایده‌هایی که در جهت خدمت به ارگان‌های بالادستی، پرورش نیروهای متخصص، ارائه خدمت و ارائه فرمولاسیون‌های جدید دارویی است، نیاز به حمایت داریم تا بتوانیم رابطه خودمان را با این ارگان‌ها حفظ کنیم، رشد بدهیم و تعامل خوبی داشته باشیم.

وی در خصوص مشکلات بودجه‌ای مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست و جذام ادامه داد: ما باید بتوانیم از منابع علمی، نیروهای متخصص و منابع مالی استفاده کنیم. دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان‌های بالادستی مثل وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه نیز باید در زمینه بودجه مرکز پوست و جذام، فکر اساسی کنند. مرکزی با تعداد اندک هیئت‌علمی؛ ولی با حجم زیاد دستاوردهای  پژوهشی و تجاری‌سازی دانش، نیاز دارد که مورد حمایت واقع شود. به‌صورتی که تجهیزاتش نوسازی شود و فضاهای فیزیکی آن گسترش پیدا کند. واقعیت این است که ما از نظر بودجه،تحت فشار هستیم و باید از سازمان‌های بالادستی کمک بگیریم تا این مشکلات را برطرف کنیم.

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست و جذام به معضل نیروی انسانی اشاره کرد و گفت: ما نیاز داریم که بتوانیم نیروهای متخصص را در قالب پزشک پژوهشگر، نیروهای طرحی، تعهد خدمت اعضای هیئت‌علمی جذب کنیم، اما در این خصوص محدودیت‌هایی در سطح کشور وجود دارد. مثلا برای نیروی طرحی در تهران، همیشه محدودیت داریم. همچنین با توجه به دریافتی‌های حقوق و دستمزد هیئت‌علمی نیز محدودیت وجد دارد، زیرا متخصصین اگر در بخش خصوصی فعالیت کنند، از نظر مالی برایشان بهتر است. طبیعی است که با توجه به این‌که باید در مراکز تحقیقاتی، تمام‌وقت حضور داشته باشند، به راحتی در دانشگاه به عنوان پژوهشگر و هیات علمی فعالیت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: همین موضوعات باعث می‌شود که نیروهای متخصص جوان‌تر به سمت مراکز خصوصی رفته و از فضای آکادمیک دور شوند. دولت برای این محدودیت‌ها باید فکری کند؛ چرا که این موضوع فقط مختص یک مرکز نیست و خطری است که کل دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کشور را تهدید می‌کند. به طور خلاصه، اصلاح و حمایت بودجه‌ای برای استخدام نیروی انسانی متخصص و گسترش فضای فیزیکی تحقیق و آموزش، مواردی هستند که مرکز ما به آن نیاز دارد.

بررسی ایمنی و کارایی محصولات آرایشی و بهداشتی

احمد نصرالهی با بیان این‌که مرکز تحقیقات پوست و جذام از نظر بودجه یک مرکز مستقل پژوهشی بوده و زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خدمات ارائه می‌کند، گفت: این مرکز از بخش‌های مختلفی تشکیل شده و اساتید مختلف با تخصص‌های گوناگون، خدماتی را در زمینه بیماری‌های پوست و روش‌های درمانی آن‌ها ارائه می‌کنند. در این مرکز تحقیقات، پژوهش‌هایی در زمینه بیماری‌های پوستی مانند جذام، سالک یا لیشمانیوز، حساسیت‌های پوستی، اگزما و درماتیت انجام می‌شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص دیگر بخش‌های این مرکز تحقیقات گفت: در مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست و جذام، بخشی به نام ارزیابی شاخص‌های بیوفیزیکی پوست وجود دارد که در آن تحقیقات گسترده‌ای در خصوص شاخص‌های پوستی مثل رطوبت، pH، تبخیر آب پوستی و رنگدانه پوستی انجام می‌شود. این بخش از نظر دستگاه‌های موجود، جزو مراکز محدودی در دنیا است که توانایی انجام این بررسی‌ها را دارد.

وی در خصوص فعالیت‌های انجام شده در بخش ارزیابی شاخص‌های پوستی توضیح داد: در این بخش موضوع ایمنی و کارایی محصولات دارویی و آرایشی بهداشتی را پیگیری می‌کنیم. به همین دلیل، پژوهش‌های مشترک بین صنعت و دانشگاه زیادی در این بخش دنبال می‌شوند. ارتباط ما با صنایع شوینده و آرایشی بهداشتی و صنایع دارویی بسیار قوی است و شرکت‌های متعددی با ما همکاری دارند. حتی در این زمینه، قراردادهای بین‌المللی داریم و چندین و چند گزارش بالینی به زبان انگلیسی برای کمپانی‌های اروپایی تهیه کرده‌ایم. کیفیت کار این مرکز از نظر ارزیابی‌ها، دقت و صحت، مورد تایید کمپانی‌های معتبر در سطح جهانی و داخلی است.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره فعالیت مرکز تحقیقات پوست و جذام در خصوص فرمولاسیون فرآورده‌های دارویی عنوان کرد: در این بخش فرمولاسیون فرآورده‌های دارویی، از جمله فرآورده‌های روتین مانند پماد، کرم و ژل و فرآورده‌های جدیدتر مانند پچ‌های پوستی و نانوذرات انجام شده و این مرکز در این خصوص نیز به صنعت، خدمات ارائه می‌کند.

وی تشریح کرد: با توجه به این‌که صنایع، انجام برخی آزمون‌ها و ارزیابی‌ها را برون‌سپاری می‌کنند، در مرکز تحقیقات پوست و جذام فعالیت‌هایی مانند رفع ایراد فرمولاسیون، رهایی دارو از پایه فرمولاسیون، مطالعات پایداری و... انجام می‌گیرد. همچنین بخش جدیدی در این مرکز افتتاح شده که همکاران پژوهشی قارچ‌شناسی پزشکی، در حال فعالیت در زمینه بیماری‌ها قارچی پوستی هستند.

دو شرکت دانش‌بنیان زیر مجموعه مرکز تحقیقات پوست و جذام

معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بیماری‌های پوست و جذام با اشاره به این‌که این مرکز توانسته تحقیقات و تجربیات را به سمت ارائه خدمت، تولید محصول و تجاری‌سازی جهت‌دهی کند، گفت: ماحصل فعالیت‌های پژوهشی این مرکز، منجر به تاسیس دو شرکت دانش‌بنیان شده که یک شرکت دانش‌بنیان داروسازی آن در زمینه تولید و طراحی فرمولاسیون‌های دارویی در کشور فعالیت می‌کند و در حال حاضر ۱۰ محصول را در کشور تجاری‌سازی کرده است و نزدیک ۲۰ محصول دیگر که برای اولین‌بار در کشور تولید می‌شوند، در دست اجرا دارد.

وی ادامه داد: همچنین آزمایشگاه ارزیابی بالینی نیز به صورت شرکت دانش‌بنیان دیگری در حال فعالیت است و خدمات آزمایشگاهی در زمینه ارزیابی ایمنی و حساسیت‌زایی و کارایی و اثربخشی محصولات دارویی و آرایشی بهداشتی را ارائه می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی تهران شرکت دانش بنیان مرکز تحقیقات مراکز تحقیقاتی نیروهای متخصص هیئت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۲۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص

در پی حملات گروه تروریستی داعش به استان حمص واقع در مرکز سوریه، ۱۳ تن از نیروهای ارتش این کشور و نیروهای کمکی آن به شهادت رسیدند.

به گزارش ایسنا، خبرنگار سایت خبری المیادین در سوریه امروز جمعه گزارش کرد ۱۳ تن از نیروهای ارتش و نیروهای کمکی این کشور در منطقه «رسم الکوم» در بادیه شرقی حمص در مرکز سوریه بر اثر حمله گروهک‌های داعش به شهادت رسیدند.

دو هفته پیش نیز ۲۲ تن از اعضای تیپ قدس متشکل از داوطلبان فلسطینی در نیروهای کمکی سوریه بر اثر کمین داعش در منطقه «السخنه» حمص به شهادت رسیدند.

گروهک‌های داعش در بادیه سوریه مستقر هستند و از پایگاه آمریکایی «التنف» به عنوان پناهگاه استفاده می‌کنند و همچنین حملات مکرری را به اتوبوس‌های غیرنظامی و نظامی انجام می‌دهند که تاکنون منجر به شهادت تعداد زیادی شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی
  • شهادت ۱۳ نیروی ارتش سوریه در حمله داعش به استان حمص
  • فعال کردن مراکز اقتصادی وداشتن مرکز هوشمند
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • بیش از چهار هزار پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • چهار هزار و ۷۰۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی انجام شد
  • فعالیت شبانه‌روزی ۱۷۰۰ نیروی خدمات شهری برای رفع آبگرفتگی
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد